sábado, marzo 15, 2014

JORNADA 29 LA PREVIA F.C.SANTFELIUENC & F.C.SANTBOIÁ

Aquest dissabte al Municipal de les Grases, a les 18h, és viurà el derby de clubs històrics del Baix Llobregat. Els locals fundats el 1905 i el Santboià el 1908. Fa quasi 23 anys que no s´enfronten en competició oficial, i és que el Santfe, com és conegut, fins aquesta temporada no havia jugat mai a 3ª. 
L´equip entrenat per Andrés González i Jacobo, dos ex-jugadors del Santboià, està fent una magnífica temporada i és un dels equips revelacions de la categoría. Tenen 42 punts i és troben en una meritòria novena posició, lluny de la zona de promoció i la de descens. 
Després de perdre el derby diumenge a Cornellà per 1-0, els locals volen donar una nova satisfacció a una afició molt entregada a l´equip que està vivint els millors anys de la seva dilatada història. 
Per aquest partit els locals tenen tres jugadors sancionats, Rovira, Alberto i Edgar. Tot i així un conjunt modest com el Santfe treballa molt bé en un bloc compacte i sense figures de renom. Són més coneguts i importants els ex del Santboià,  Álex Bolaños i el fixatge d´hivern, el davanter centre Carlos Cano.


Els visitants venen d´una agónica victoria per 2-1 enfront el Vilassar. Aquests tres punts i la combinació d´altres resultats donen oxigen al Santboià que ara té el descens a 7 punts més el gol average. Amb 32 punts els de Sant Boi han de sumar a les Grases per treure un coixí més important davant rivals directes, i que ara están per baix, com són Cerdanyola (amb un partit menys) i sobretot la Rapitenca que ara amb el quasi segur descens del Prat, seria equip de 1ª Catalana. 
No té cap sancionat el Santboià, i així si no és per algún tema físic, el encara mister Alberto Fernández podría repetir l´onze que va vencer al Vilassar. 
En resum, derby entre els dos clubs més històrics del Baix, i recorda que en la primera volta el Santboià va guanyar per 1-0. 
També cal afegir que l´horari de dissabte a les 18h i el preu reduit pels socis del Santboià, 5 euros l´entrada, pot fer que el Municipal de Sant Feliu presenti una gran entrada de públic i és que els locals són un equip que està de "moda" i l´afició viu amb alegría la fite histórica d´un primer ascens a 3ª i la gran temporada dels homes entrenats pel tándem Andrés-Jacobo. Per part del Santboià doncs els incondicionals de sempre i al ser un desplaçament proper doncs un major nombre de seguidors. 


Jaume Rollàn i Ferrer. 
Col.laborador i corresponsal del 9 Esportiu de Catalunya (el diari d´esports en català).
Grup Penya Serol Santboià



No hay comentarios:

Publicar un comentario